Руският патриарх Кирил предупреди за края на света

Рускяит патриарх Кирил даде интервю пред канал “Русия” 1

 

 В него той обясни защо светът вече върви по пътя на апокалипсиса и на края на света

 

 Главата на Руската църква обвини и киното, и театъра за внушенията, които все повече натрапват в световен мащаб.

 

 

Кирил вярва, че краят на света ще дойде, ако човешкото общество престане да бъде жизнеспособно, като позволи на злото да установи “пълна доминация”.

 

“В какъв случай е възможно да дойде и като цяло ще дойде краят на света? В случай, че човешкото общество престане да бъде жизнеспособно. Когато изчерпва ресурсът да съществува. В какъв случай може да се случи това? В случай, че идва общото господство на злото “, каза той.

 

Патриархът добави, че “злото не е жизнеспособно” и “система, в която то надделява, не може да съществува”. “И ако злото расте, ако измести доброто от човешкия живот, тогава ще дойде краят”, посочи той.

 

По думите на Кирил апокалипсисът вече е започнал, тъй като в световен мащаб силите между светлината и мрака се изравняват. “И тъй като днес вече дори не се намираме в началото на този процес, Църквата няма как да не предупреди за опасността, че вървим по опасен път”, допълни руският патриарх.

 

Още през ноември миналата година Кирил заговори за признаците на похода към края на света. Патриархът каза тогава, че “греховете се демонстрират по най-атрактивния начин чрез киното и театъра”. Според него, “изкуство има за цел да култивира човешката личност, за да я обогати”.

Станете почитател на Класа