Facebook ще направи голяма промяна в съдържанието, което виждаме в социалната мрежа

Марк Цукърбърг обяви, че развива "важна промяна" във Facebook, за да помогне на потребителите "да имат по-значими социални взаимодействия".

 

Както беше обяснено от основателя на социалната мрежа в неговия профил, "имайки предвид, че има повече обществено съдържание от съобщенията от приятели и семейство, балансът на това, което се съдържа в актуализацията на новините, се е изместил от най-важното, което Facebook може да направи: да ни помогне да се свързваме един с друг. "

 

Поради тази причина Цукърбърг каза, че променя целта, която дава на продуктовите си екипи, "от фокус върху подпомагането на намирането на подходящо съдържание, към улесненията за по-значими социални взаимодействия".

 

Предприемачът обеща, че първите промени в тази посока ще се появят в актуализациите и новините, "където можете да очаквате да видите повече публикации от вашите приятели, семейство и групи". "Докато напредваме, ще видите по-малко обществено съдържание, като публикации от компании, марки и медии", каза той. Той добави, че общественото съдържание също трябва да "насърчава смислени взаимодействия между хората".

 

И накрая, Цукърбърг призна, че тези промени "ще намалят времето, което хората прекарват във Facebook, както и някои мерки за генериране на участие". Той обаче също така се надява, че времето, което хората ще прекарват във Facebook, ще бъде по-ценно, което "ще бъде добро за нашата общност и за нашия бизнес в дългосрочен план".

Станете почитател на Класа