Тръмп: "Вероятно ще имам много добри отношения с Ким Чен-ун"

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че е развил позитивни отношения с лидера на Северна Корея, Ким Чен-ун, въпреки публичните им обиди. Това, според президента, показва евентуално ново отваряне към дипломацията, след месеци на нарастващо напрежение в ядрената програма на Пхенян.

 

"Вероятно ще имам много добри отношения с Ким Чен-ун", каза Тръмп в интервю.

 

Новите коментари на американския президент за Северна Корея, страна, с която Съединените щати нямат официални дипломатически отношения, се проведоха в рамките на широко интервю, дадено на The Wal Street Journal в Овалния кабинет. Там Тръмп говори за няколко аспекта от първата си година като президент.

 

На въпрос дали е говорил със своя севернокорейски колега, Тръмп подчерта, че предпочита да не коментира този въпрос. - Не казвам "да" или "не", просто не искам да коментирам.

 

По-рано Тръмп нарече лидера на нацията "маниак", "лош човек", подиграва го, че е "къс и дебел" и го наричаше "ракетмен" многократно. От своя страна, Ким Чен-ун заплашваше с "опитомяване с огън на стария гражданин на САЩ" и оцени президента Тръмп като "умствено разстроен".

 

Сега, обаче, Тръмп заяви, че неговите коментари са част от по-широка стратегия. "Ще видите много неща с мен", каза американският лидер, позовавайки се на агресивните си туитове. "Изведнъж някой е най-добрият ми приятел, мога да ти дам 20 примера, или 30. Аз съм много гъвкав човек."

 

Тръмп също похвали Китай за помощта му за оказване на натиск върху Северна Корея да прекрати ядрената си програма, но добави, че "те могат да направят много повече".

Станете почитател на Класа