Директорите в Росатом печелят в пъти повече от Владимир Путин

Това сочат официалните справки за доходите им и материалното състояние на самите тях и членовете на семействата им, за 2017-та г.

 

Ето как изглежда на кратко това за генералния директор на държавната корпорация и тримата му първи заместници.

 

А ето как изглежда малко по-подробно същата картинка за президента на Руската федерация:

Полезно е още да се каже, че средната работна заплата за цялата корпорация Росатом (около 250 000 служители) е малко над 70 000 руски рубли, което е почти 1 000 евро, по съвременния курс.

 

ДЕБЕЛО ПОДЧЕРТАВАМ това са ОФИЦИАЛНИ ДАННИ, откриваеми на сайта на Росатом и на сайта на президента. Но в толкова корумпирана страна, каквато е Русия, официалните данни не са това, което е в действителност?

 

От къде доходите на върхушката на ядрената мафия са толкова големи, на фона на ниския стандарт на руския народ? От 1-ви юли тази година минималната заплата в голямата страна беше повишена до около 290 лева наши пари, докато у нас тя е 510 лева. По-долу ще поставя три кратки видео клипа, които може да ви помогнат да си отговорите на последния въпрос, по различни начини.

 

Не се препоръчва на русофили и путинофили да пишат глупави коментари, защото те просто няма да бъдат допускани. Аз не съм русофоб и не възнамерявам да си губя времето с болни мозъци.

 

Станете почитател на Класа