Тръмп отличи посмъртно Елвис Пресли

Също посмъртно бяха наградени и легендата на бейзбола Бейб Рут и бившият съдия от Върховния съд Антонин Скалия

Американският президент Доналд Тръмп връчи Медала на свободата посмъртно на няколко знаменитости, сред които и на Краля на рокендрола – Елвис Пресли, предаде бТВ.

 

https://cache1.24chasa.bg/Images/Cache/741/Image_5465741_500_0.jpg

Гласът на Елвис отекна в залите на Белия дом по време на церемонията, когато беше пуснато парчето How Great Thou Art.
Тръмп разказа спомени от концерт на Елвис, на който присъствал преди няколко десетилетия. "Феновете крещяха, те бяха напълно полудели", разказа Тръмп. Елвис Пресли почина в имението си в Мемфис в щата Тексас на 16 август 1977 г.

Президентският Медал на свободата е най-високото отличие на САЩ за граждански заслуги. Отличието се присъжда на творци, учени, спортисти, филантропи за техния принос към културата или мира.

Посмъртно снощи Тръмп го присъди и на легендата на бейзбола Бейб Рут и на бившия съдия от Върховния съд Антонин Скалия.

На церемонията снощи медал получи и Мириам Аделсън, съпруга на казино магната и голям донор на републиканците Шелдън Аделсън, който е близък до израелския премиер Бенямин Нетаняху, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Мириам е лекар и е един от съоснователите на фонд за медицински изследвания, свързани с опасни за живота заболявания.

Медал получиха и сенаторът републиканец Орин Хеч, бившият професионален играч по американски футбол, юрист и основател на фонд, отпускащ студентски стипендии Алън Пейдж и бившият играч на американски футбол, ветеран от Виетнамската война и основател на фонд, подпомагащ децата на ветерани Роджър Стаубах.

За първи път от идването си на власт Тръмп връчва президентския Медал на свободата.

 

 

 

Станете почитател на Класа