Карлос Слим спечели договора за преустройство на стадион Сантяго Бернабеу

Милиардерът Карлос Слим, смятан за най-богатия човек в Мексико, ще преустройва стадион Сантяго Бернабеу в Мадрид чрез испанската си компания FCC.


Ръководството на Реал Мадрид съобщи, че испанската компания за строителство и инфраструктура FCC, собственост на Слим, е изпратила най-икономичната оферта, с най-кратък срок на изпълнение и със система, която свежда до минимум неудобствата за околната среда от функционирането на стадиона.


Испанският екип съобщи, че ремоделирането ще продължи 39 месеца, така че работите ще бъдат завършени през август 2022 г. За финансиране на проекта Реал Мадрид ще вземе заем от 575 милиона евро, който ще бъде изплатен за период между 30 и 35 години.


Преустройството на стадион Бернабеу включва изграждането на прибиращ се покрив, който ще се отваря за 15 минути, 360-градусово видео табло, както и нови зони за отдих и обучение в инфраструктурата.


Артуро Елиас Аюб, директор на стратегическите съюзи на Америка Мовил (собственост на Слим), определи възлагането на работите като "голяма чест и отговорност".

Станете почитател на Класа