Нарушението на акта Русия — НАТО: Bild изясни, какво ще се окаже прехвърлянето на войски на САЩ от Германия в Полша

"Най-важният дипломат на Тръмп в Европа", американският посланик в Берлин Ричард Гренел заплаши, че ще прехвърли всички американски войски от Германия в Полша, пише Bild. „Прехвърлянето на войски обаче ще бъде нарушение на учредителния акт на НАТО“, предупреди Волфганг Ишингер, председател на Мюнхенската конференция за сигурност в интервю за таблоида.

Германия рискува да загуби основния си съюзник, пише Bild.

 

Свързано изображение

 

В продължение на няколко години Берлин "нарушава обещанията, дадени на НАТО", за което президентът на Съединените щати Доналд Тръмп многократно предупреждава канцлера на Германия Ангела Меркел, отбелязва изданието.

И явно това му е омръзнало!“, смята немският таблоид.

"Най-важният му дипломат в Европа", посланикът на САЩ в Берлин Ричард Гренел, заплаши, че ще прехвърли всички американски войски, разположени във федералната република, в Полша, обяснява Bild.

"Това е просто обидно - данъкоплатците в САЩ продължават да плащат за 50 хиляди американски войници в Германия, а немците все още пускат печалбите от търговия за вътрешни нужди", цитира изданието Гренел.

Но оправдана ли е критиката на посланика на САЩ? Наистина ли немската икономика расте за сметка на американската? И не се ли възползва Германия от факта, че САЩ плащат за сигурността й? - си задава въпроси таблоидът.

Фактът си остава факт: търговията със САЩ носи на Германия огромни печалби. Всяка година стойността на износа ни за САЩ надвишава стойността на вноса ни от САЩ с почти 50 милиарда евро“, подчертава Bild.

При това недоумява немското издание, Берлин не само отказва да похарчи за отбрана 2% от БВП, обещани на Североатлантическия алианс, но дори планира да намали военните разходи след 2021 г.

Що се отнася до евентуалното прехвърляне на американските войски от Германия в Полша, продължава таблоидът, тази стъпка все пак е свързана с определен риск.

Прехвърлянето на американски войски от Германия в Полша ще бъде нарушение на Учредителния акт на НАТО“, предупреди в интервю за Bild Волфганг Ишингер, председател на Мюнхенската конференция за сигурност.

Тоест, изяснява германското издание: „разполагането на американски войски на изток ще наруши споразуменията с Руската федерация“.

 

Превод: М.Желязкова

Станете почитател на Класа