Бедна Великобритания!

Амбицията на Джереми Корбин да спаси страната от хаотичен Брекзит е похвална. Но ролята на спасител никак не му подхожда

 

 

 

В дебата за Брекзит британската опозиция не се отрупа със слава. Сходно е положението с новата инициатива на лидера на лейбъристите Джереми Корбин. Амбицията му да спаси страната от хаотичен Брекзит е похвална. Но ролята на спасител не му подхожда.

Месеци наред той само лавираше и така и не успя да заеме ясна и категорична позиция по най-важния за Великобритания политически въпрос за момента. Сега той обяви, че е готов да стане временен премиер, за да се избегне твърд Брекзит. И настоява за бързи предсрочни избори - естествено с надеждата след това да остане да управлява на „Даунинг стрийт“ още пет години.

 

Резултат с изображение за Брекзит британската

 

На изборите през 2017 година Корбин спечели изненадващо добър резултат срещу Тереза Мей. Само че Борис Джонсън е от съвсем друг калибър и не може изобщо да се сравнява с неговата провалила се предшественичка. Той вероятно ще обяви, че Корбин представлява огромна заплаха за страната - така, както стори това и в деня на избора му за лидер на консерваторите. Така опозицията, без да иска, ще окаже поредната услуга на правителството. Бедна Великобританийо!   

 

 

Петер Щурм, "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг”

www.faz.net

Всички права запазени! Frankfurter Allgemeine Zeitung, Frankfurt am Main

 

 

 

Станете почитател на Класа