Епщайн имал в дома си картина на Бил Клинтън като травестит

Покойният американски финансист Джефри Епщайн, обвинен в сексуален трафик на деца, е имал странна маслена картина на Бил Клинтън, окачена в дома си в Ню Йорк - седеметажно имение с десетки стаи на стойност 77 милиона долара.


Произведението на изкуството, наречено „Парсинг Бил", е нарисувано и продадено от австралийската художничка Петрина Раян-Клайд. В картината бившият президент на САЩ е полу-легнал в кресло в Овалния кабинет, облечен в синя рокля, подобна на скандалната дреха на Моника Люински и с червени обувки на токчета.


Двамата мъже са имали приятелски отношения през 2000-те и Клинтън е пътувал с частния самолет на Епщайн между 2002 и 2005 г., когато полицията вече разследва случая на финансовия магнат. Клинтън също се е срещал с финансиста в дома си в Ню Йорк.


Говорител на бившия президент заяви след ареста на Епщайн на 6 юли, че Клинтън напълно е игнорирал „ужасните престъпления на Епщайн и не е разговарял с него повече от десетилетие".


Портретът не е единственото любопитно нещо в къщата на Епщайн в Ню Йорк, наскоро претърсвана от федерални следователи за доказателства. В къщата има и кукла със сватбена рокля в натурален размер, която виси от полилей и разчленен черен пудел, сред други странни предмети.


Джефри Епщайн бе намерен мъртъв в килията си в Специалното отделение на Нюйоркския столичен наказателен център миналата събота. Случаят веднага генерира срещу затвора обвинения за небрежност и дори за убийство, предвид ограничените и объркващи данни. ФБР разследва смъртта му като "очевидно самоубийство".

Станете почитател на Класа