Instagram позволява на потребителите да докладват публикации с невярна информация

Instagram добави нов инструмент, който ще позволи на потребителите да съобщават за невярна информация, в опит да спре разпространението на измами, заяви Адам Мосери, ръководител на тази социална мрежа.


Стефани Отуей, говорител на компанията-собственик Facebook, заяви, че потребителите могат да започнат да известяват за всяка публикация, която смятат за заблуждаваща и тя ще бъде прегледана от външни верификатори на данни. Макар че публикациите няма да бъдат изтрити, те ще бъдат премахнати от раздела „проучване" и връзките с тагове.


"Ние инвестираме много в ограничаването на разпространението на невярна информация в нашите приложения и планираме да споделим повече актуализации през следващите месеци", каза Отуей.


Говорителката обясни, че този нов инструмент се стреми също да обучава програми за изкуствен интелект, за да идентифицират автоматично фалшивите публикации.


Инструментът за проверка все още се тества и за момента ще работи само в САЩ. За да подадете сигнал за невярна информация, просто трябва да кликнете върху горния десен ъгъл в менюто с три точки, да изберете „докладвай", последвано от „неподходящо е" и накрая да изберете „невярна информация".


За разлика от Facebook създателят на публикацията няма да бъде уведомен и няма да знае дали проверяващите са решили дали неговата публикация е невярна или не.

Станете почитател на Класа