Рон Пол за Хонконг: "Без значение къде започва революция, САЩ са там"

САЩ имат навика да се забъркват в политически размирици по целия свят, казва бившият американски конгресмен Рон Пол, отбелязвайки, че на страната му липсва морален авторитет да поучава Китай за антиправителствените протести в Хонконг.


"Без значение къде започва или се развива революция, ние сме там, защото имаме голям залог", каза в интервю Пол, бивш кандидат за президент и основател на Института за мир и просперитет Рон Пол.


Въпреки че пенсионираният политик не споделя някои от китайските политики, включително тези, свързани с правата на човека, той уверява, че в никакъв случай атака от Вашингтон не е оправдана.


"Ние, в САЩ, нямаме моралния авторитет да мислим, че можем да влезем, да изнасяме проповеди и да променим ситуацията в Хонконг", добави бившият конгресмен.


Преди това президентът на Камарата на представителите Нанси Пелоси и други политици определиха като морално задължение американското участие в полза на протестиращите в Хонконг и предупредиха Китай за последствия, ако кризата в неговия специален административен регион не бъде разрешена удовлетворително за Вашингтон.


"Не мисля, че трябва да се занимаваме с промени в режима, независимо колко добри са нашите намерения", каза Рон Пол.

Станете почитател на Класа