Тайна от кухнята на голямата политика

В момента в ЕС и в НАТО се обсъжда вариантът за разполагане на западни полицейски части и войници на нашите и гръцките граници с Турция. Вкл. и английски, които ще бъдат с голям контингент.

 

Не е нужно да обяснявам защо се обсъжда такъв вариант на фона на заплахите на Ердоган към ЕС и вече неприкрития от нищо съюз, вкл. и военен между него, Башар Асад, молите в Техеран и Кремъл. Този вариант е пазената в най-дълбока тайна тема на срещата на най-високо равнище в Брюксел на фона на другите въпроси, които се обявиха.

Заради това предложение за полицейска и военна помощ се роди лъжата за заглавието на публикацията за мача с Англия във в. “Сън” – “Животни 0, лъвове 6”. Роди се, за да се настрои общественото мнение у нас срещу такъв вариант за помощ за Родината и срещу английския контингент – по план най-многоброен. Затова се влагат такива усилия в опити за опровержение на разкритията, че това заглавие за българите като животни е фейк, лъжа, изхождащ от Гъделнюз – сайт за измислици и фантазии. Затова практически всички медии, вкл. така наречените демократически, си мълчат за фейка. Затова в кампанията срещу тези разкрития бяха подключени като последен аргумент поради липса на други доказателства колеги с авторитет като Иван Бакалов – гл. редактор на Е-вестник, сайтът Лентата на колегата Карбовски и др. (в сайта, свързан с Карбовски, в постнатата от тях снимка на фейка обаче са спестили фалшивото заглавие. Вероятно от страх “Сън” да не ги засъди).

Аз съм за чужда полиция и чужди войски на границата ни. Политиците от различни партии, вероятно и президентът ни ще са против. Бойко Борисов сега е против, както и навремето!

Тогава посочих и доказах, че той отказа предложената при миграционното цунами преди години безплатна помощ с полицейски и военни части от страните от Вишеградската четворка и Австрия. Отказа предложените от “лошия Запад” безплатни пари за истинска гранична ограда, понеже от родната илюзия на ограда може да се спечелят маса пари, като обаче се превърнат в лични за олигархични и политически джобове.

Фейкът е видимостта на стартиралото геополитическо сражение на нашата територия. Затова и аз реагирах с разкрития толкова остро срещу него, за да предупредя за опасността.

Господ да пази България, защото явно сами не можем, не искаме и се страхуваме да я опазим!

 

 

 Григор Лилов

Станете почитател на Класа