«Ким Чен Ун се учи от Путин»

Онзи ден Ким Чен Ун на бял кон изкачи свещената планина Пектусан. Тази фотосесия много бързо стана популярна, включително сред китайските читатели. Някои направиха паралел с Владимир Путин, други изразиха загриженост за коня, който вероятно e имал трудности с такъв «кръгъл принц».

 

 

 

 

Това изкачване е важно събитие за революционната история на Северна Корея, пише «Гуанча», позовавайки се на Централната телеграфна агенция на Корея.

 

Ким Чен Ун инспектира строителната площадка в окръг Самжон, разположен близо до планината. Той каза, че Северна Корея може да «се справи самостоятелно», «да следва собствения си път на развитие», призовавайки тя да завърши строителството на 75-годишнината от основаването на партията, «превръщайки родния край на другаря Ким Чен Ир в най-красивия социалистически рай».

Ким Чен Ун инспектира променящата се столица (столиците в Северна Корея са местата на народните комитети) и изслуша подробни доклади за напредъка на втория етап от строителството.

 

Той подчерта, че болката, която враждебните американски сили под ръководството на САЩ, които се противопоставят на КНДР, нанесена на корейския народ, вече не е такава и се е превърнала в гняв.

 

«Колкото по-строго врагът дърпа веригата, опитвайки се да удуши Северна Корея, толкова по-упорито трябва да вършим нещата със собстевни сили, да се изпълим с дух и, надявайки се само на себе си, да прокараме собствения си път на развитие, да продължаваме да живеем, да не оставяме врага да се отпусне, поддържайки го в постоянно напрежение».

 

 

 

Читатели:
Йо ши: Всъщност семейство Ким управлява добрe държава, по-добрe от Лий. Той се учи от Путин. Северна Корея има най-добри резултати сред държавите, в които БВП на глава от населението е 700 долара.

uesama: Ако не бяха американските санкции, Северна Корея би била по-развита от Южна. Милитаристичната политика в КНДР, недостигът на материални ресурси — всичко това се дължи на санкците.

Ако Северна Корея имаше същите възможности за финансиране и развитие като Южна Корея, тя щеше да бъде много по-силна. Република Корея се развива поради подкрепата на Съединените щати и сама по себе си не е способна на нищо. В същото време мнозина вярват в мита за „либералните ценности“, подкрепяни от САЩ.

 

 

 

 
Петя Паликрушева, превод и редакция

 

Станете почитател на Класа