ФБР заключи, че смъртта на трима американски туристи в Доминикана е по естествени причини

След поредица от мистериозни смъртни случаи на американски туристи в Доминиканската република, резултатите от токсикологичните тестове, представени тази седмица от ФБР, определиха, че три от смъртните случаи се дължат на природни причини. По този начин, поне в тези случаи, теориите на конспирацията, които сочат към напитките, са изключени, според изявления на говорител на Държавния департамент на САЩ, съобщава The New York Times.


Изследователите проведоха токсикологични тестове в три случая, които изглеждаха най-подозрителни, включително двойката Натаниел Едуард Холмс и Синтия Ан Ден. Заключението на ФБР беше, че смъртта е настъпила по естествен път и е изключено отравянето с метанол или алкохол.


Разкритията на ФБР изглежда подкрепят версията на доминиканските власти, според която са открити доказателства за дихателна недостатъчност при смъртта.


Към средата на юли доминиканските криминалисти също потвърдиха, че единадесетият американски турист, починал за по-малко от година в карибската нация, е също поради респираторни проблеми.


Изглежда обаче, че представените резултати не са достатъчно задоволителни за семействата на жертвите. Стивън Е. Бълок, адвокат на роднините на починалата двойка, твърди, че смъртта на двамата изисква ново преразглеждане.


"Имаше друга двойка, която умря по същия начин и по същото време, и те казват, че е по естествени причини", каза саркастично Бълок, като заяви, че е необходимо да продължим да търсим обяснения.

Станете почитател на Класа