Шефът на кампанията на Тръмп ще съди CNN за "несправедливи атаки "

Правният екип на кампанията за преизбиране на Доналд Тръмп изпрати до президента на CNN Джеф Зукър и до вицепрезидента на веригата Дейвид Вигиланте писмо, в което заплашва да ги съди за това, което смята за частично и преднамерено покритие на всичко, което се отнася до президента на САЩ.


„Никога в историята на тази държава президентът не е бил подлаган на такъв непрекъснат потоп от несправедливи, неоснователни, неетични и нелегитимни атаки от така наречения новинарски мейнстрийм, както в сегашната ситуация", пише адвокатът Чарлз Хардър.


Като доказателство за липсата на безпристрастно покритие около Тръмп, Хардер цитира думи на трима служители на CNN, които са били тайно записани от групата Project Veritas. Според тези свидетелства политиката на канала е постоянно фокусирана върху отразяването на Тръмп за „лична вендета на Зукър, който би искал политическият процес срещу президента да бъде основният въпрос всеки ден".


"Си Ен Ен възнамерява да покаже, че дава само факти за всичко, но просто не е така", каза служителката Кари Поарх в тези коментари. "Има висши ръководители, като Зукър и други, които казват, че трябва да получим облаги. Така се оказва, че при определени неща, които правиш, става въпрос само за привличане на зрители, така че това се превръща в своеобразно комедийно шоу", казва друг служител, Ник Невил.


След като предупреди Си Ен Ен за възможността да заведе дело срещу тях, Хардер предложи да се свържат, за да се насочат към „подходящо решение по този въпрос, което ще включва значително заплащане на щети".


Междувременно информационната мрежа счита писмото за "нищо повече от пиар маневра, която не заслужава отговор". Адвокат Брадли Мос, който е специализиран в въпросите на националната сигурност и прозрачността, твърди, че въпросът "няма да доведе до никъде и че подобно съдебно дело не е нищо повече от рекламен трик ".

Станете почитател на Класа