Екипаж от ВМС на САЩ проговори за среща с НЛО през 2004 г.

Членовете на екипажа на борда на боен кораб от ВМС по време на среща с неидентифициран летящ обект през 2004 г., излязоха с нови подробности за мистериозния епизод, предлагайки завладяващи разкази от първа ръка.


По време на тренировъчна мисия с групата на самолетоносача Нимиц през ноември 2004 г. на около 100 мили край бреговете на Южна Калифорния, техниците на USS Princeton започнали да забелязват аномални „призрачни следи" и „претрупване" на радарите на кораба.


Притеснен от чисто новата радарна система AN / SPY-1B на Принстън, екипажът повторно калибрирал високотехнологичното съоръжение, за да изчисти грешките, но привидно „фалшивите" радарни образи само се усилвали и ставали все по-ясни, първи знак че се случва нещо доста странно.
„След като приключихме с повторното калибриране и го включихме отново, следите всъщност бяха по-ясни", каза бившият офицер и радарен техник от Принстън Гари Ворхис пред Popular Mechanics. „Понякога те бяха на височина от 80 000 или 60 000 фута. Друг път на около 30 000 фута, движейки се със 100 възела. Техните радарни сечения не съвпадаха с нито един известно самолет; те бяха 100 процента... без IFF [Идентификация свой - чужд]."


„Причината, поради която казвам, че са странни, е защото се появяваха в групи от пет до 10 наведнъж и бяха доста близко разположени една до друга", казва той в документалния филм „The Nimitz Encounters", описващ събитието.
Също така ВМС на САЩ потвърждават, че изтеклите „НЛО видеоклипове" са реални и никога не е трябвало да бъдат публикувани.


Ворхис се убедил, че това не е типична радарна грешка, и се опитал да хвърли поглед върху това, което причинява аномалията. Използвайки корабните системи, за да определи сигнала и след това надничайки през силно увеличен бинокъл, той най-накрая ги забелязал.


„Не бих могъл да изясня подробности, но те просто бяха там, изведнъж, в един миг, те се отклоняваха в друга посока и внезапно спираха", каза Ворхис.
През нощта те излъчвали фосфорно сияние и се виждали малко по-лесно, отколкото през деня.

 

След близо седмица игра на криене с предметите, старши чин убедил началниците да разрешат опит за прихващане, изпращайки два F / A-18 за изследване. Осъществявайки визуален контакт на около миля, пилотите-изтребители казаха, че са забелязали обект " подобен на удължено яйце, твърд бял, гладък, без ръбове", според обобщено обобщение от "неофициалното" военно разследване на инцидента получено от журналиста Джордж Кнап. Обектите обаче се оказали твърде неуловими за изтребителите и в крайна сметка те били принудени да се откажат от усилията.


Вторият им опит създаде скандално известните сега инфрачервени кадри, излезли в медиите през 2017 г., включващи обект във формата на хапче, висящ в небето, и аудио на объркани пилоти на изтребители, които се борят да идентифицират обекта. Когато кадрите бяха пуснати за първи път от военните за използване във вътрешна база данни през 2017 г., Пентагонът потвърди автентичността им и поддържа, че никога не са били разрешени за пускане пред широката публика.


Въпреки несъгласието между някои от екипажа по въпроса дали Пентагонът се е опитал да погребе събитието под килима, свидетелите остават убедени, че се е случило нещо по-голямо от грешка на радара и са готови да разкажат своите истории.

Станете почитател на Класа