Служителите на American Airlines „умоляват“ да не летят на 737 MAX

Някои стюардеси с American Airlines продължават да се страхуват да летят на Boeing 737 MAX, въпреки че производителят на самолетите наближава регулаторното одобрение за актуализацията на софтуера. Самолетът бе заземен след двете фатални катастрофи, оставили 346 мъртви.

 

Според Асоциацията на професионалните полетни служители (APFA), те искат да бъдат напълно запознати с случилото се и защо самолетът е безопасен да лети сега. Съюзът заяви, че ще вземе предвид информацията от Boeing, американските регулатори, American Airlines, пилотите на превозвача и други, преди да вземе окончателно решение.

 

„Чувам се с някои стюардеси всеки ден и те ме молят да не ги карам да се връщат обратно на този самолет", каза президентът на APFA Лори Басани пред репортери. „Искаме да знаем без съмнение, че е безопасно да летим."


Boeing, който се стреми да сложи край на световното приземяване на MAX, заяви, че тази седмица Федералната авиационна администрация на САЩ е на път да сертифицира неговия преработен софтуер за контрол на полета до средата на декември. След това производителят може да започне да доставя нови MAX самолети на световните авиокомпании.

 

Американските авиолинии обявиха миналата седмица, че ще задържат самолетите на Boeing 737 MAX извън графика си до следващия март. Преди това компанията заяви, че междувременно отменя около 140 полета всеки ден.

 

За да демонстрира безопасността на самолета на бъдещите пътници, производителите планират да направят „изложбени полети" с ръководители, работници и репортери, преди самолетът да възобнови търговската си услуга.
"След като FAA даде своя знак за одобрение, след като нашите пилоти са казали" Да, ние сме готови за полети", ние възнамеряваме да летим на този самолет, така че нашите екипажи да са спокойни".


"Така че нашите пилоти, нашите стюардеси, нашите партньори, медии и всички ние като ръководители; възнамеряваме да летим на този самолет, преди да се премине към търговска услуга. "

 

Съюзът за стюардесите на United Airlines заяви, че иска глобален консенсус относно безопасността на самолета, преди членовете му да заработят отново на MAX.

Станете почитател на Класа