Асад оприличи „самоубийството“ на основателя на „Белите каски“ на това на Епщайн

Сирийският президент Башар Асад е отхвърлил официалната версия за привидното самоубийство на богаташа секс хищник Джефри Епщайн, предполагайки, че хора като него и покойния основател на Белите каски са знаели твърде много за богатите и силните.


Епщайн „беше убит, защото знаеше много жизненоважни тайни, свързани с много важни хора в британската и американската власт, а вероятно и в други страни", каза Асад в интервю в четвъртък.


Асад предположи, че смъртта на осъдения сексуален престъпник е аналогична на необичайната смърт в началото на тази седмица на основателя на „Белите каски" Джеймс Ле Месюрие, който уж скочил през прозореца на дома си в Турция. Турската полиция третира смъртта на Льо Месюрие като самоубийство.


„Те се превърнаха в тежест, след като изиграха своите роли. Тежка необходимост да се отстранят се появи след като са изпълнили своите роли."
Асад има предвид не само Епщайн и Льо Месюрие, но и лидера на Ал Кайда Осама бин Ладен - първоначално обучен от ЦРУ за борба срещу Съветския съюз в Афганистан - и лидера на Ислямска държава Абу Бакр ал -Багдади, който прекара известно време в американски арест в прословутите затвори в лагерите Бука и Абу Граиб в Ирак. Всички те „бяха убити главно, защото знаеха основни тайни", аргументира се сирийският лидер.


Докато смъртта на Епщайн официално бе обявена за самоубийство, медицинският специалист по знаменитости Майкъл Баден хвърли прът в колелата, когато заяви, че счупените хиоидни кости на педофила вероятно са от удушване. Смъртта на Льо Месюрие, третирана също като самоубийство, се оказва твърде подозрителна за Асад, който смята, че това е „работа на тайните служби".


Ле Месюрие беше маркиран като "бивш агент на MI6" от руското външно министерство само три дни преди смъртта си, за "връзки с терористични групи" в Косово. Асад каза, че неговата група „Бели каски" по естествен начин е част от Ал Кайда и е била заловена да организира „газови атаки" като фалшивото събитие в Дума, използвано от САЩ като основание за атака върху Дамаск.


Собствените връзки на Епщайн с разузнавателните агенции бяха обект на много спекулации. Това се засили особено след като Алекс Акоста, бившият прокурор на Флорида, който осъди Епщайн само на 13 месеца затвор с отворена врата, въпреки твърденията, че е извършил трафик и малтретиране на десетки момичета, заяви, че му било казано да го "остави на мира, защото Епщайн принадлежи на разузнаването".


Бившият израелски военен разузнавач Ари Бен-Менаше твърдеше, че Епщайн е работил и с израелското разузнаване, чрез бащата на своята "приятелка" Гислейн Максуел Робърт - известен агент на Мосад.

Станете почитател на Класа