Конгресът на САЩ разследва ABC News за прикриване историята за Епщайн

Вследствие на експлозивнота разкритие, че ABC News е знаела степента на престъпленията на Джефри Епщайн още преди години, но е решила да не ги съобщава, лидерът на малцинството в Конгреса, Кевин Маккарти, поиска отговори от шефовете на мрежата.


В писмото си до президента на ABC News, Джеймс Голдстън, Маккарти поиска имената на участващите в решението да не публикуват историята, както и техните мотиви. Във видеоклип, изтекъл по-рано този месец, водещата в ABC News, Ейми Робах, бе записана на "горещ микрофон", как говори с колеги за предполагаемото прикриване на историята.


„Имах това интервю с Вирджиния Робъртс... не биха го пуснали в ефир", казва Робах за жената, която сега, три години по-късно, публично обвинява Епщайн, че я е използвал като секс робиня, и й е сводничил пред негови мощни приятели, включително британския принц Андрю.


Мрежата се втурна да защитава отразяването си (или липсата му), твърдейки, че историята е пренебрегната само защото нейите журналисти не могат да потвърдят подробностите. Тя веднага започна лов на издайника, който пусна видеото в консервативната група Project Veritas. Писмото на Маккарти, подписано от няколко републиканци от Конгреса и получено от журналиста Мегин Кели, смачка контрола на щетите на ABC от ситуацията.


Законодателите също така искат да знаят каква допълнителна информация ръководителите на ABC може би са научили за Епщайн след първото интервю с жертвата и дали те са информирали властите за това по някои време.


Друг въпрос призовава Робах да се разпростре повече за „ външните сили ", които тя споменава като потенциално отговорни за това, че историята не се публикува. В клипа тя казва: „На първо място ми разказаха„ кой е Джефри Епщайн. Тогава и дворецът бе разбрал че имаме изцяло нейните твърдения за принц Андрю и те ни заплашиха по милион различни начини. "

Станете почитател на Класа