Путин направи прогноза за глобалната икономика

Световната икономика няма да влезе в рецесия в близко бъдеще, въпреки търговските войни между САЩ и Китай, заяви президентът Владимир Путин по време на реч на Инвестиционния форум "Русия зове".

„Световният БВП продължава да расте и ще продължава да расте. Това е напълно очевиден факт. Малко вероятно е световната икономика да влезе в рецесия в близко бъдеще, въпреки търговските войни между Китай и САЩ “, цитира РИА Новости държавния глава .

Путин отбеляза, че темпът на растеж на световния БВП ще бъде по-висок от тази година, но те няма да могат да достигнат показателите от предходната година.

 

 

„Следващата година се предполага, че това са прогнозите на всички световни икономически институции, че следващата година темпът на световния БВП ще бъде по-висок от тази година, но няма да достигне предходната година. Но темпът ще продължи така или иначе. Според мен световният БВП ще се увеличи, въпреки всички проблеми, свързани с търговските войни, ограниченията по политически причини и т.н. “, каза той.

Президентът подчерта, че възгледът, че търсенето на въглеводороди намалява поради намаляване на темповете на растеж на БВП в световен мащаб, не издържа на критика.

„Да, разбира се, ако такива локомотиви като китайската и индийската икономика намалят темповете си на растеж, тогава обемът на необходимите на пазара енергийни суровини вероятно ще намалее. Да, теоретично да, но все още има известно темпо, растежът продължава да се увеличава и е доста голям “, добави Путин.

Руският лидер предположи, че сега САЩ, дори като вземат предвид вътрешния политически календар, не се интересуват от изостряне на търговските и икономическите отношения с Китай.

 

 

https://pogled.info

Станете почитател на Класа