Тръмп туитна снимка на главата си върху тялото на Роки Балбоа

Снимка на главата на президента на САЩ Доналд Тръмп, колажно поставена върху тялото на емблематичния филмов боксьор Роки Балбоа, туитвана безмълвно от акаунта на президента, подпали социалните медии с въпроса Какво означава това?

 

Снимката очевидно е професионална работа, като тонът на кожата на Тръмп е смесен подходящо с тона на мускулестото тяло на актьора от Роки, Силвестър Сталоун. Тя се появи в сряда сутринта, в отсъствието на какъвто и да е словесен контекст - рядкост в президентския туитър.


Познавачите в социалните медии веднага започнаха да анализират значението на кадъра.


Това стана в деня преди Деня на благодарността - дали Тръмп ще се бие във „Войната за Деня на благодарността", очевидно продължение на „Войната за Коледа", която привлече либерални подигравки по-рано през седмицата? Или ще води война с ... нещо друго?


Импийчмънтът беше водещ претендент, като се има предвид, че Тръмп наскоро направи туит за евентуално свидетелстване в продължаващото разследване за импийчмънт в Камарата, дори заяви, че той се „бори за бъдещите президенти и за кабинета на президента".


Други веднага се сетиха за Русия, чийто боксьор Иван Драго бе пребит от Роки в четвъртия филм от поредицата.


Привържениците на Тръмп продължиха да участват в заговора, като галиха егото на президента. „Хейтърите ще каже, че е фотошоп", туитира един верен привърженик.


Но противниците се отчетоха с вълна от прясно генерирани забавни колажи на Тръмп.


Очаква се пояснение на снимката.

Станете почитател на Класа