„Бащата на БоДжо е колосален сноб“

Стенли, бащата на премиера Борис Джонсън, стана обект на широко осмиване в социалните медии, след като се нахвърли върху критиците на сина си, които внушават, че Борис е лъжец и го оприличават на анимационния герой Пинокио.


Естествено всеки баща би искал да защити детето си, когато то е попаднало под обстрел от недоброжелатели, и точно това се опита да направи Стенли Джонсън.


Появявайки се в шоуто на Виктория Дербишир по Би Би Си, Стенли беше помолен да отговори на хората в социалните медии, които сравняват Борис с Пинокио, герой от книга на италианеца Карло Колоди, известен от лентата на Уолт Дисни от 1940 г. - най-вече заради честата си склонност да лъже.


Бащата на премиера даде доста гневен отговор и явно успя да обиди британската общественост, като заяви, че мнозинството не е много добре с правописа.


Забележките предизвикаха обратна реакция в Twitter с много удари по Джонсън старши, които го определиха като „арогантен" и „колосален сноб".


Ронан Бъртеншоу, редактор на списание „Трибюн", туитира: „Нивото на презрение, което имат тези обикновени хора, е просто изумително."


По-рано премиерът Джонсън бе подложен на някои неудобни въпроси по радиото LBC от водещия Ник Ферари и обаждания на слушатели, които го помолиха да разкаже за децата си.


Той отказа да отговори на лични въпроси - дори на тези, които просто питаха колко деца има - въпреки че в миналото е правил унизителни забележки за децата, отгледани от самотни майки. В колонка за списание Spectator през 1995 г. той нарече такива деца „зле отгледани, невежи, агресивни и нелегитимни".

Станете почитател на Класа