Пхенян: „Коледният подарък за САЩ зависи от самите тях“

Крайният срок на диалога между Северна Корея и САЩ е краят на тази година, припомни на 3 декември вицеканцлерът на Северна Корея Ри Тае-сонг, чрез изявление за агенция KCNA.

 

Според официалния представител, "Пхенян прави всичко по прозрачен и публичен начин, така че не трябва да крие какво остава да направи". Вместо това „диалогът със САЩ, за който се твърди, че върви, е по същество обикновен начин да се обвърже Северна Корея с масата за преговори и те да се възползват от този въпрос, за да благоприятстват вътрешната си политическа ситуация и предизборната кампания".


"Вече ни е скучно от шума за диалога, който САЩ повтарят като папагал всеки път, когато са натясно, няма вече да има кой да ги слуша. Това, което сега липсва, е решението на САЩ и от това решение изцяло зависи какъв ще бъде следващият коледен подарък ", казва Ри.


В средата на ноември преговарящият на Северна Корея за преговорите със САЩ, Ким Мьонг Гил, заяви, че страната му е отхвърлила предложението на Вашингтон за провеждане на нова среща през декември, тъй като „Пхенян не се интересува от преговори, които се стремят само да го успокоят".

Станете почитател на Класа