Lexus показва визията си за превозни средства за пътуване до и на Луната

Марката луксозни автомобили на компанията Toyota, Lexus, е измислила седем различни концепции за превозни средства, които биха циркулирали на Луната, ако сателитът някога бъде колонизиран. Всички те са вдъхновени от елементите на нейния футуристичен LF-30 Electrified, 100% електрически и автономен прототип на следващото поколение автомобили.


В сътрудничество с ED2, студио за модерно развитие на Toyota, са проектирани прототипите за лунната мобилност, които бяха публикувани тази седмица в списанието Documentary Journal.


Един от дизайните, който привлича най-много внимание, е екстравагантният модел Zero Gravity, който се задвижва като мотоциклет, но няма колела, тъй като тази концепция се основава на магнитна левитация.


Lexus Cosmos с форма на калмар е проектиран да се движи както в Космоса, така и по лунната повърхност. Разполага със стъклени панели, така че пътешествениците да могат да се наслаждават на страничната панорама.


Има и Moon Roller Bouncing, който дава усещането за движение с балон, който се върти под всякакъв ъгъл и на всякакъв вид терен.


След това е Lunar Cruiser, многоцелево превозно средство, проектирано за използване във въздуха и на сушата.


В допълнение, за мобилност от Земята до и на Луната, се грижи мисия Lexus, която интегрира "течно странично тяло", което отразява Вселената, докато пътува до Луната.


Най-сходните дизайни на настоящ автомобил са Moon Racer, с дебели колела, които се движат по различния лунен терен, и Lexus Lunar, който има шест здрави колела, които го правят SUV.


Въпреки че са прототипи, наподобяващи тези, които се движат във филмите с научна фантастика, тези модели дават идея какъв би бил транспортът на бъдещето.

Станете почитател на Класа