KFC се извини за реклама с участието на момчета, втренчени в гърдите на жена

KFC беше принуден да се извини за излъчване на реклама, на която се виждат две млади момчета, гледащи поразголените гърди на жена, след като местна група се оплака, че рекламата е „сексистка", а видеото веднага стана вирусно.


Рекламата от 15 секунди за кутия с пуканки Zinger - която беше публикувана в YouTube канала на KFC Australia и се излъчваше по телевизията от седмици - показва оскъдно облечена жена, която оправя гърдите си и проверява отражението си в прозореца на автомобила. Камерата се премества, за да покаже две момчета с непоколебимо втренчени в нея очи и тяхната неодобрителна майка, която пита: „Някой каза ли KFC?


В епоха, в която хората изглеждат постоянно обидени от едно или друго, KFC би трябвало да може да предвиди споровете около тази реклама, фокусирана върху женските гърди. Или може би гигантът за бързо хранене знае точно какво прави и е планирал да използва спора, за да насочи повече очи към рекламата си?


Колективният вик, който се бори срещу „обективизацията на жените и сексуализацията на момичетата" казва, че рекламата засилва „фалшивата идея, че не можем да очакваме по-добро от момчетата и е още една проява на идеята, че момчетата ще си останат момчета". Говорителят на групата Мелинда Лишевски заяви, че рекламата е„ регресия към уморените и архаични стереотипи, при които младите жени са обективирани сексуално заради мъжкото удоволствие ".


Някои по-цинични гласове бяха убедени, че KFC и други рекламодатели създават противоречиви реклами, предназначени да предизвикат разгорещени реакции нарочно, с цел да привлекат по-голямо внимание към марката


Каквато и да е ситуацията, във вторник KFC пусна стандартно извинение, като гарантираше на клиентите и възмутени интернавти, че не е имал лоши намерения да предизвика скандал с рекламата.


„Извиняваме се, ако някой бе обиден от най-новата ни реклама. Нашето намерение не беше да стереотипираме жените и младите момчета в негативна светлина ", казва KFC в изявление във вторник.


Видеоклипът е събрал около 300 000 гледания в YouTube канала на компанията и не е премахнат. KFC не каза, че ще престане да използва рекламата.

Станете почитател на Класа