САЩ вече са световен епицентър с над 100 000 случая на Covid-19

Съединените щати достигнаха цифрата от 100 000 коронавирусни инфекции, изпреварвайки значително всички други засегнати държави, като затвърждават мястото си на най-горещата точка в света със смъртоносната болест.


С най-новата актуализация на проследяващия Covid-19 университет Джон Хопкинс, САЩ са отчели 100 717 случая на вируса, надминавайки Италия, следващата най-силно засегната страна, с повече от 14 000 пациенти. И двете страни са изпреварили Китай, откъдето възникна огнището, тъй като новите инфекции в континенталната част продължават да нарастват.


Новините за това, че САЩ достигат новия крайъгълен камък в пандемията на коронавирус, идват след като президентът на САЩ Доналд Тръмп задейства Закона за производство за отбраната, за да принуди производителите да произвеждат животоспасяващи респиратори за пациенти с Covid-19, които са развили тежки усложнения от болестта.


В опит да съживи американската икономика, силно осакатена от блокирането заради коронавируса, което изпрати рекордно високите над три милиона искания за безработица, Тръмп също подписа законопроекта за стимулиране и облекчение в размер на 2,2 трилиона долара, който бе приет от Конгреса по-рано в петък.


САЩ, заедно с няколко други тежко засегнати страни, включително Франция и Италия, се обърна към военните за помощ, за да се ограничи разпространението на Covid-19. В петък Тръмп също подписа заповед, която свиква до един милион резервисти от армията, военновъздушните сили и бреговата охрана.

Станете почитател на Класа