Откриха «Нулевия пациент»

Потребители на китайските социални мрежи, както и уважавани експерти, призовават американските власти да публикуват достоверна информация за епидемията от новия коронавирус, който се стовари в Ухан от САЩ и не произхожда от Китай, както се твърди на Запад, съобщи вестник Global Times.

 

 

Американският журналист Джордж Уеб от Вашингтон нарече «нулев пациент» американски военен спортист, който е бил в състава на спортната делегация на военните игри, които се проведоха в Ухан през октомври 2019 г.“, отбелязва изданието.

Уеб провежда собствено журналистическо разследване и в няколко свои скорошни видео-обръщения в социалната мрежа Twitter заяви, че „нулевият пациент“ според него е военният дипломатически шофьор и колоездач Мате Бенаси , която през октомври е била в Ухан за колоездачните състезания по време на Световните военни игри.

Според доклад, публикуван на уебсайта на Министерството на отбраната на САЩ на 25 октомври 2019 г., Мате Бенаси е участвала в състезанието на 50 мили в Ухан. Уеб също отбелязва, че военната лаборатория Форт Детрик във Фредерик, Мериленд, САЩ, която се занимава с високорискови патогени като ебола, е била затворена и преместена на друго място през юли 2019 г. поради „неподходящо състояние на помещенията и системите за управление“.

Въпреки липсата на категорични доказателства, журналистът стига до заключението, че съвпаденията между временното затваряне на лабораторията през юли, участието на военни спортисти в игрите през октомври и избухването на коронавируса в Китай по време на наближаващата зима 2019 г. не са случайни. Едва на 10 март тази година на уебсайта на Белия дом се появи петиция, в която се посочват всички тези съвпадения.

Но съвпаденията не свършват дотук, оказва се, че посочената горе Мате Бенаси има роднина Матю Бенаси, който е работил във Форт Детрик, където американците са разработвали биохимични оръжия. Редица китайски експерти са съгласни, че там е имало изтичане на вирус.

Ли Хайдун, специалист от Университета по международни отношения в Пекин , заяви пред Global Times, че правителството на САЩ трябва да даде отговор на разкритите факти и да публикува цялата достоверна информация за здравословното състояние на своите военни, свързани с този инцидент, като приложи всички необходими инфекциозни бележки, за да се разсеят всички съмнения , които със сигурност ще се появят в световната общност относно произхода на COVID-19. Китайските потребители в социалните медии настояват Бенаси да бъде тествана за коронавирус.

В същото време САЩ, представлявана от президента Доналд Тръмп и няколко други високопоставени политици, се фокусират върху китайския произход на вируса, а Китай отрича това по всякакъв начин.

Няма съмнение за американския генезис на новия коронавирус от специалиста по химически и биологични оръжия, микробиолог, член на Комисията за разоръжаване в Ирак, бивш член на Комисията за биологично оръжие на ООН и бивш съветник на генералния секретар на ООН Кофи Анан — Игор Никулин .

Преди по-малко от седмица, в интервю за ИА „Красная звезда“, Никулин заяви, че епидемията от новия коронавирус започва през август 2019 Г. в Съединените щати, което вече беше официално признато от генералния директор на Центъра за превенция и контрол на заболяванията CDC, който обединява всички медицински институти и университети в САЩ, Робърт Редфилд.

Тогава няколко американски войници загинаха от неизвестна болест.

Нещо повече, лекарите вярвали, че имат работа с обичаен грип, но аутопсията показва, че са имали работа с коронавирус. От този момент започва епидемията в САЩ.

„В допълнение лабораторията „Форт Детрик“, Мериленд е била затворена на 5 август. Това е най-големият военно-биологичен център в САЩ, където този вид вирус е разработен още през 2015 г. Това вече е посочено в получените от нас данни. Това е точно така“, каза Никулин.

Според него вирусът е разработен във военните биологични лаборатории на САЩ поне през 2015 г. Тогава в списанието Nature се появиха материали със съответното съдържание. В него се казва, че се работи за модифициране на китайския коронавирус от прилеп, който първо трябва да се размножи в тялото на камила, което би му позволило да прониква в човешките клетки. Оттогава, казва той, американските експерти постигнаха значителен напредък по този въпрос.

Обсъждайки въпроса защо и кой има нужда от това, Никулин отговори, че това е «игра на американските глобалисти срещу президента Тръмп преди предстоящите избори в САЩ. Тяхната задача е да удавят действащия президент, който без пандемията е недвусмисления лидер в предизборната надпревара».

Самият Тръмп, смята експертът, има алиби, тъй като до 11 септември 2019 г. той не е знаел за съществуването на новото биологично оръжие COVID-19. В същото време и Китай има алиби, че първият пациент е зафиксиран едва на 17 ноември 2019 г., а епидемията е обявена едва на 31 декември.

Заслужава да се отбележи, че на 23 март коломнистът на Forbes, член на Съвета по международни отношения на САЩ и Международния институт за стратегически изследвания (Лондон) Ариел Коен каза в токшоуто «Вечер с Владимир Соловьов » по канала «Русия 1», че САЩ са имали отнякъде данни за предстоящата епидемия от вирус в Китай и върху бюрото на Тръмп са били донесени съответните разузнавателни данни.

Нещо повече, “военната игра“ през август-септември миналата година, според която излизаше, че вирусът може да е дошъл от Китай, говореше се за епидемия от особено опасен грип и ставаше дума за половин милион загинали в САЩ, както и че структурата на болниците е абсолютно недостатъчна“ — каза Коен.

Коен добави също, че подобно бездействие на Тръмп може да доведе до продължителна криза в Съединените щати, подобна на Голямата депресия през 20-те години и 30% безработица в страната.

 

 

Елси Елиса

Станете почитател на Класа