Тръмп „Хари и Меган ще плащат за охраната си в САЩ“

Президентът Доналд Тръмп увери британския принц Хари и съпругата му Меган Маркъл, че данъкоплатците от САЩ няма да ощетят осигурителните си сметки, след като отреклите си кралски особи напуснаха Канада, за да се установят в Лос Анджелис.


"Аз съм страхотен приятел и почитател на кралицата и Обединеното кралство", туитира Тръмп в неделя. „Беше съобщено, че Хари и Меган, които напуснаха Кралството, ще пребивават за постоянно в Канада. Сега те са напуснали Канада за да дойдат в САЩ, но САЩ няма да плащат за тяхната защита. Те трябва да си платят! "


Двойката се оттегли от кралския живот и напусна Великобритания по-рано тази година, установявайки се първо във Ванкувър, Канада. Двойката обаче замина за Лос Анджелис тази седмица, като британските таблоиди спекулираха, че данъчната ситуация на Маркъл - принудена да плаща американски данък върху доходите над канадския данък – е предизвикала този ход.


Секретната служба на САЩ обикновено осигурява охраната на британските кралски особи. Оттеглянето на Хари от кралските задължения обаче може да означава, че той няма право автоматично на същата защита. И ако се съди по неделния туит на президента, Тръмп няма да направи изключение.


И Хари, и Меган са критикували Тръмп. Двойката пропусна приема на Бъкингамския дворец за американския лидер миналия декември, а Хари каза на двойката руски шегобийци, представили се за климатичната активистка Грета Тунберг, че Тръмп има „кръв по ръцете поради политиката си в областта на климата".

Станете почитател на Класа