Белият дом разкри подробностите от разговора между Путин и Тръмп

Президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп се споразумяха за важността на стабилните енергийни пазари по време на телефонен разговор, заяви говорителят на Белия дом Джуд Дир.

„Президентът Тръмп и президентът Путин постигнаха съгласие относно важността на стабилността на световните енергийни пазари“, съобщава РИА Новости .

Той добави, че се обсъждат „критични двустранни и глобални проблеми“, включително ситуацията с коронавируса и Венецуела.

 

 

„Президентът Тръмп и президентът Путин обсъдиха последните развития и усилията за борба с пандемията от коронавируса. Лидерите се съгласиха да работят в тясно сътрудничество по линията на Г-20, водейки международна кампания за унищожаване на вируса и съживяване на световната икономика “, се казва в съобщение на Deere.

Говорейки за Венецуела, Тръмп каза на Путин за "плачевната" ситуация във Венецуела.

„Що се отнася до Венецуела, президентът Тръмп повтори, че ситуацията във Венецуела е плачевна и че всички сме заинтересовани от демократичен трансфер на властта, за да се сложи край на продължаващата криза“, бе информиран той.

Кремъл също каза по-рано, че президентите на Русия и САЩ са имали телефонен разговор, обсъждайки ситуацията с цените на петрола и коронавируса.

Превод: Поглед.инфо

Станете почитател на Класа