Тотална карантина

Властите в 51 региона на Русия обявиха режим на самоизолация заради опасността от коронавирус.Бяха въведени ограничителни мерки в Москва и Московска област.

Новите мерки включват домашна карантина за граждани от всички възрасти. Премиерът на Руската Федерация Михаил Мишустин призова за разширяване на този режим във всички региони на страната по примера на Москва.От 1 април подобни мерки ще влязат в сила в областите Тамбов и Кострома и Карелия.

На 29 март кметът на Москва Сергей Собянин и губернаторът на Московска област Андрей Воробьов разшириха режима на повишена готовност във връзка с опасността от разпространението на коронавирус със съответни укази.

Новите мерки включват режим на самоизолация за граждани от всички възрасти. Премиерът Михаил Мишустин призова за разширяване на този режим във всички региони на страната.От 31 март всички граждани, независимо от възрастта, трябва да останат под домашна карантина, а не само тези над 65 години.

Допуска се напускане само в случай на необходимост от спешна медицинска помощ или на работа, ако организацията не предвижда процес на работа от вкъщи.

 

 

В допълнение към това, при необходимост се прилагат изключения, при необходимост от излизане до близкия магазин за продукти, за изхвърляне на боклука, разходка на домашни любимци, но не на разстояние повече от 100 метра от дома.
Властите на Русия напомнят на гражданите, че при излизане от вкъщи е необходимо да се съблюдава дистанция от 1,5 метра.

В Русия са регистрирани над 2337 души, най-много в Москва — 1613 случая. 17 са смъртните случаи.

Останете вкъщи и не боледувайте, следете информацията в медиите и спазвайте препоръките на властите и лекарите.

Станете почитател на Класа