Лопес Обрадор: "Не съм робот, имам чувства“

Президентът на Мексико, Андрес Мануел Лопес Обрадор отговори на критиките, които получи за ръкостискането с майката на трафиканта на наркотици „Ел Чапо" Гузман, по време на социално дистанциране, за да се предотврати разпространението на новия коронавирус.


На въпрос на журналист по време на сутрешната си пресконференция президентът увери, че "е много трудно да не отговори на поздрава в случай като този с майката на бившия лидер на картела Синалоа, Консуело Лоера ".


"Не съм робот, имам чувства", каза президентът, след като отбеляза, че " смята за неуважително да пропусне поздрава " в тези случаи. "Понякога се налага да се ръкувам с престъпници с бели якички, как да не се ръкувам с една дама? Как ще оставя ръката й да виси?", попита президентът.


Лопес Обрадор обаче добави, че се опитва да избегне контакта с хора и ще продължи да го прави, за да предотврати разпространението на covid-19, "но има случаи, в които не мога", добави той.


Той коментира също, че г-жа Лоера е на 92 години и го е помолила да й помогне в преговорите с американското правителство. за да може да се срещне със сина си, защото не иска да умре, без да го види.


„Ще извърша процедурата", обясни Лопес Обрадор, изтъквайки хуманитарни причини.

Станете почитател на Класа