«Шерше ла нефт»

Припомняме: „Шерше ла фам” („Търсете жената”, бел.ред.)

 

Американският лидер Донлад Тръмп, без съмнение, е прав, когато заяви преди разговора с президента на Русия Владимир Пути, че настоящите цени на нефта са «лоши за всички», имайки предвид преди всичко САЩ и Русия.

 

 

В името на чисто политически цели той възлага еднаква отговорност за това на «побърканите» от Саудитска Арабия и Русия, но самият той знае прекрасно, че Москва няма общо с това и че настоящото падане на цените, принудило американските производители на шистов нефт не само ще се лишат от приходите си, но и почти ще се наложи да доплащат на купувачите, е напълно и тотално заслуга на Ер Рияд.

Между другото, стратегическият сюзник на САЩ неуморно психясва в отговор на отказа на Москва да приеме ултиматума за по-нататъшото съкращаване на нефтодобива.

В същото време Русия беше готова — макар да търпи загуби — да не променя нищо до края на годината, за да даде възможност на Тръмп да бъде преизбран, понеже на фона се задава потъналият в корупционни сделки с Украйна и близък приятел и съмишленик са т.нар. (К)Хилъри Клинтън Байдън…

Вероятната роля на САЩ в саудитската психоза все още предстои да бъде установена, но вече е напълно ясно, че саудитският или саудитско-американският шантаж върху Москва се провали.

И сига спешно трябва да се спасява ситуацията.

В противен случай така любимата на Тръмп «велика индустрия» (шистова) отива по дяволите.

Т.е. очаква я пълен крах.

И той (крахът) поглежда с трепет и потривайки ръце точно зад ъгъла, ако нищо не се промени.

Шерше ла нефт.

Петя Паликрушева

 

Станете почитател на Класа