Обществото се е разделило на пет племена на коронавируса

Кризисните времена обединяват хората под обща кауза - казва пропагандата на слепия оптимист. Това, което всъщност видяхме по време на пандемията на коронавирус, е разделението на обществото на различни племена; ето пет от тях.


Оставащите-в-къщи
Тази група няма да напусне домовете си, по принцип. По чисто съвпадение те също имат тенденцията да имат най-големите къщи и най-големите градини и работи, които могат да вършат удобно от добре оборудваните си студия. Това не е самодисциплина по време на заключване, а чисто самодоволство - което можеш да видиш на лицето им, когато те радостно ти кажат - чрез Zoom - колко време е минало, откакто са заключени в къщи по същия начин, по който ветеран може да опише кацането на Плажа Омаха или защитата на Сталинград.


Противници-на-заключването
Това племе може да се чуе да казва неща от рода на „настинка е" или „дядо ще умре така или иначе". Колкото и да го оправдават, те просто не се интересуват от това да бъдат принудени да стоят у дома. Ще ги видите гневно да протестират срещу правото им да получат бира и прическа ... или може би ще ги видите в болницата на респиратор, възстановяващи се от „гадна настинка."


Лицемерите
Те са са странна смесица от Оставащите-в-къщи и Противниците-на-затварянето, те спазват всички правила, като остават вкъщи, за да гледат Netflix. Въпреки това, не се заблуждавайте, защото три пъти на ден пазаруват стоки от първа необходимост и спортуват два пъти на ден, въпреки факта, че дори не са тичали след автобус от две десетилетия, преди всичко да започне. Да, те прекарват повече време навън, отколкото преди!


Доносниците
И тогава идват Доносниците. Това са вашите съседи, които прекарват по цял ден в копнеж, гледайки през прозореца, мечтаейки за свобода, но щом ви видят да излезете през входната врата, за да си купите хляб и пиене, те се обаждат в полицията, за да ви затворят заслужено. Солидарността има своите граници.


Конспираторите
Това са хората, които смятат, че Covid-19 е план на Бил Гейтс, за да ви принуди да купите Windows 27. Или че правителството просто се опитва да заличи пенсионерите. Или че 5G изтегля вируса направо в мозъка ви за внушителните две секунди, стига планът на клетката ви да е актуален. Каквато и да е теорията, стига да няма доказателства, те ще ви кажат всичко за нея. Чрез Zoom, разбира се.

Станете почитател на Класа