Арест на съпругата на екс-премиера на Лесото е за убийството на бившата му жена

Масая Табане, бившата първа дама на Лесото, беше арестувана в сряда заради предполагаемата й отговорност в убийството на бившата съпруга на нейния съпруг - бившият премиер на страната Томас Табане.


43-годишната жена беше обвинена в престъплението през февруари и по-късно беше освободена под гаранция от 1000 малоти (около 57 долара). Тази гаранция беше отменена миналата седмица от Апелативния съд в Лесото, след като се появиха подозрения, че по време на първото й явяване в съда процедурата не е проведена правилно, съобщава Reuters.


След новото решение, Табане отново се яви в съда, който постави ново заседание за гаранция за разглеждане на 6 юни. Беше съобщено, че обвиняемата ще остане в ареста до 16-ти същия месец в женски изправителен център.


Подозира се, че Липолело Табане, бивша съпруга на политика, която бе застреляна до дома си през юни 2017 г. в Месуру, столицата на страната, е убита по заповед на задържаната.


Екс-премиерът Томас Табане също е заподозрян по делото, но все още не му е официално повдигнато обвинение и той отрича участие в престъплението. През миналия месец обаче той трябваше да подаде оставка от поста си на министър-председател, поради нарастващата политическа нестабилност и обвиненията, че пречи на разследванията за смъртта на Липолело.

Станете почитател на Класа