Тръмп за разполагането на военните в Минесота "Беше като нож в масло, след 3 дни ад от бунтове“

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в интервю за Newsmax TV тази сряда, че присъствието на Националната гвардия в Минеаполис и Вашингтон D.C. е помогнало да се възстанови спокойствието след няколко дни протести за смъртта на Джордж Флойд, довели до насилие и грабежи.


"Нуждаем се от сигурност в нашите градове и щом те не се занимаваха с нея, ние се занимахме с нея във Вашингтон, окръг Колумбия", каза президентът, като критикува отговора на безредиците от кмета на Ню Йорк Бил де Блазио и губернатора. от този щат, Андрю Куомо.


"Преди два дни казах, че това е най-безопасното място в света. Доведохме невероятни хора. Те се справиха много лесно със ситуацията", каза Тръмп, позовавайки се на членове на Националната гвардия.


Президентът добави, че благодарение на тези войски ситуацията в Минесота също е контролирана.


"След като преминаха през ада три дни, аз трябваше да кажа: Трябва да ги вкарате вътре. След като влязоха, това беше като влизане в масло с нож, беше много лесно ", каза президентът, когато сравняваше справянето с безредиците от Националната гвардия в този щат.


Смъртта на Джордж Флойд предизвика масови протести в няколко американски града, някои от които завършиха с бунтове и грабежи.


Медицинският орган на окръг Хенепин (Минесота) определи на 1 юни, че смъртта на Джордж Флойд е убийство, причинено от сърдечен и респираторен арест, настъпил, когато служителите на полицията го арестуват
Дерек Чавин, офицерът, който притиска врата на Флойд по време на ареста, беше арестуван в петък, 29 май, и бе обвинен от генералния прокурор на Минесота Кийт Елисън в убийство от втора и от трета степен


Трима други служители на реда, замесени в ареста и смъртта на Джордж Флойд, бяха обвинени в подпомагане и подбуждане на убийство от втора степен.

Станете почитател на Класа