Веднага, щом стане лично!

Кметицата на Сиатъл Джени Дъркан изпрати тежка техника за премахване на бетонните барикади около „автономната зона CHOP" и призова за разследване на член на съвета, след като протестиращите се появиха пред резиденцията й.


Под прикритието на дъжда във вторник, тежки превозни средства, управлявани от градски работници, отстраниха барикадите, поставени от протеста около окупирания Капитолийски хълм (CHOP), район, обхващащ няколко блока от центъра на Сиатъл под контрола на протестиращите, включително Black Lives Matter , Антифа и анархисти - от началото на юни.


За разлика от опита в петък за демонтиране на барикадите, когато градските работници се оттеглиха след двучасово противопоставяне, този път протестиращите физически не блокираха машините. Вместо това преместиха мебели, кошчета и други предмети на улицата след това, според репортера на TV Deedee Sun.


Протестиращите от CHOP възразиха срещу премахването, тъй като "барикадите спасяват човешки животи", съобщава Sun, като отбелязва, че са възразили срещу първоначалното им премахване от града две седмици преди това. Критиците на CHOP също се противопоставиха, казвайки, че градът основно подпомага бунтовниците.


Първоначално кметицата Дъркан одобри "автономната зона", съсредоточена около изоставеното полицейско управление в Източен район, като я нарече "лято на любовта и доказателство за демокрацията в Сиатъл". Тогава двама афро-американски мъже бяха убити и още двама критично ранени, в поредица от стрелби.


Известната последна капка обаче изглежда е била появата на протестиращи пред резиденцията на Дъркан. Отбелязвайки, че нейният адрес е пазен в тайна, тъй като е била адвокат на САЩ в Сиатъл по време на администрацията на Обама, Дъркан обвини протестиращите в „излагане на риск семейства и деца".


Това накара кметицата да осъди члена на Съвета Кшама Соант, социалист, който обедини сили с протестиращите. Дъркан поиска от съвета да разследва Саунт за допускането на протестиращите в кметството по-рано този месец, като насърчи началото на окупацията на Източния район и най-накрая поведе протестиращите до резиденцията на Дъркан.


Соант отговори, като призна, че „е марширувала, се е събирала и е организирала с местната общност - включително и от служителите си в офиса - в името на расовата, екологичната и икономическата справедливост", обвинявайки Дъркан в „краен провал към работещите хора и цветните общности в този град."


Освен това Соант обвини кметицата, че е „корпоративен политик, който отчаяно иска да разсее впечатлението от провалите си на ръководство и политически фалирала администрация". Тя повтори исканията на протестиращите да отменят „расистката гентрификация", да дефинансират градската полиция и вместо това да финансират „Зелената нова сделка".

Станете почитател на Класа