Студенти в САЩ организират „ковид партита“ със заразени

Студенти от град Тускалуса (Алабама), на които е била поставена диагноза ковид-19, са присъствали на няколко купонджийски партита, организирани нарочно, за да видят кой от присъстващите здрави хора ще е първият, който ще се зарази с коронавируса, съобщава ABC News, като цитира съветничката от града, Соня Маккинстри.


Служителката заяви в сряда, че наскоро е научила и информирала Общинския съвет за съществуването на тези партита, където организаторите канят хора, заразени с коронавирус, и че те се провеждат както в града, така и в околностите му.


"Те слагат пари в съдинка и се опитват да се заразят с вируса. Който успее първи, той получава цялата сума. Няма смисъл, но те го правят нарочно", подчерта Макинстри.


От друга страна, началникът на пожаникарите в Тускалуза Ранди Смит по време на брифинг на Общинския съвет потвърди небрежното поведение на студентите. Според Смит през последните седмици се провеждат „тайни партита".


"Отначало решихме, че това е слух и направихме някои разследвания. Не само медицинските кабинети потвърждават това, но и щатът потвърди, че имат същата информация", заключи той, без да уточнява какво се прави за прекратяване на този тип срещи.


Тускалуса е седмият по големина град в щата и е дом на университета на Алабама и различни образователни институции


След посочената информационна сесия Общинският съвет одобри единодушно задължителната употреба на маски на обществени места.


В контекста на нарастващата зараза в щата, губернаторът Кей Айви удължи ограниченията поради пандемията до септември

Станете почитател на Класа