Лимузината на Путин Аурус бе подложена на епичен краш тест

Руският автомобилен производител от най-висок клас Аурус, най-известният с производството на лимузини за руския президент, пусна видео, показващо седана, който се удря челно в бариера в зашеметяващ тест, който остави манекените след катастрофата напълно невредими.


Кадрите, публикувани от телевизия "Звезда" в неделя, включват седана Аурус Сенат. Луксозният автомобил - чиято пазарна цена започва от 18 милиона рубли (254 000 долара) - може да се види как се блъска в стена в един от хангарите на компанията.


В невиждано досега видео 5,6-метровата кола, оборудвана с хибриден силов двигател, който й позволява да ускорява от 0 до 100 км / ч за приблизително 6 секунди, се удря в препятствие със скорост 64 км / ч. Въпреки че предната част на автомобила е почти напълно смачкана от удара, двата манекена на предните седалки за тестване при катастрофата остават непокътнати от челния удар.


Това не е първият тест на руската марка автомобили, който се оповестява публично.


Лимузините Сенат по-рано демонстрираха своята издръжливост на силен студ при тест през януари 2019 г., имитиращ сибирската зима, като температурите спаднаха до -50 ° C (-58 ° F).


Луксозните автомобили, част от проекта Кортеж, първоначално бяха определени за висши руски служители. Лимузината на линията, дебютира по време на инагурацията на руския президент Владимир Путин през май 2017 г. Оттогава автопроизводителят реши да направи автомобилите достъпни и за широката публика както в Русия, така и извън нея.


Дългоочакваното серийно производство на автомобилите от най-висок клас се очаква да започне през 2021 г., въпреки че няколко пилотни автомобила ще излязат от производствената линия през ноември тази година.


Докато серийното производство на автомобила все още е доста далеч, за колата вече има голямо търсене. Над 700 автомобила Аурус са предварително поръчани и платени от заможни любители на автомобилите от февруари 2018 г. насам. Има естествено и поръчки за цвят златен металик.

Станете почитател на Класа