Сестрата на Ким коментира слуховете за възможна среща на върха със САЩ

По повод медийните слухове за хипотетична нова среща на върха между САЩ и Северна Корея, подхранвани от самия Доналд Тръмп, който заяви, че „разбира, че севернокорейците искат да се срещнат, а администрацията му със сигурност би го направила", сестрата на севернокорейският лидер Ким Чен Ун коментира, че при настоящата ситуация подобна среща на върха е необходима само на американците.


В изявление, публикувано в петък от Централната корейска телеграфна агенция (KCNA), Ким Йо-джонг отбеляза, че е било „добро забавление на закуска да разбере от телевизионно предаване за психологическата промяна на американците да намекват за възможността за среща на върха между двете нации."


Изтъквайки, че това е само лично мнение, сестрата на севернокорейския лидер, могъща фигура в политиката на страната, постави под въпрос дали срещата на върха ще се проведе тази година и потвърди, че при сегашните ситуации преговорите за високо ниво биха били от полза само за САЩ, а за Пхенян те биха били "ненужни и безполезни", докато няма решителна промяна в позицията на Вашингтон.


Ким Йо-джонг посочи, че една среща на върха само ще изгуби времето им, ако седнат на масата за диалог със САЩ и освен това, това може да влоши "специалните отношения, установени между двамата лидери. Това, което САЩ наистина търсят, не е нито среща на върха, нито резултат от нея. Целта им е да си купят време, като успокоят страната ни и завържат краката ни, за да предотвратят политически бедствия в отношенията със Северна Корея, като същевременно се възползват от приятелските отношения. между двамата лидери ", каза сестрата на Ким Чен Ун.


"И ако приемем, че сега трябва да проведем срещата на върха, е твърде очевидно, че тя ще бъде използвана само като скучен блъф от нечия гордост", каза Ким Йо-джонг за американското правителство. "САЩ биха били обезпокоени от възможността да получат в навечерието на президентските избори коледния подарък, които все още не са получили", добави тя.


В тази връзка Ким Йо-джон предупреди, че "ако САЩ леко, от безпокойство и нетърпение, предприемат каквито и да било опасни действия към този момент по отношение на Северна Корея, е очевидно, че това би означавало да се събуди заспалият лъв и резултатите няма да са приятни. "

Станете почитател на Класа