Как US политици лъжат собствените си избиратели

Факти, а не хипотези, за намесата на дадени политици в САЩ, считащи се за «стражи на демократичните ценности», върху общонародното гласуване в собствената им страна:

 

Как US политици лъжат собствените си избиратели

 

1. През 1980 г. републиканският кандидат Роналд Рейгън, който наистина искаше да седне в президентското кресло, влезе в сговор с друга държава — с Иран.

В замяна на оръжие и пари той поиска 52 служители на американското посолство в Техеран да бъдат задържани в плен за още 77 дни, въпреки че те вече бяха там 367 дни. Те трябваше да бъдат освободени след президентските избори, за да може по този начин да се нанесе поражение на „некадърния“ Джими Картър.

Всичко се случи точно така. Съглашението между християните-фундаменталисти и шиитите имаше решаващо значение, за да могат републиканците да се установят в Белия дом. Във филма «Операция «Арго» не се разказва за това как новият президент предава американската «демокрация».

Той не представя и друга аргумент за незаконността на това действие: Рейгън, освен че нарушава избирателните правила и вреди на американските граждани, нарушава забраната за продажба на оръжие на ислямския режим, наложена от Конгреса заради завземането на посолството.

2. През 2000 г. републиканците фалшифицират резултатите от гласуването във Флорида в полза на Джордж У. Буш, като по този начин нанасят щети на демократа Алберт Гор, който уж заемал недостатъчно «ястребови» позиции.

Това се извършва с помощта на 327 гласа, изпратени „по пощата“. Не е изненадващо, че Тръмп се страхува от гласуването по пощата.

3. През 2016 год. произраелското и просаудитското лоби е помогнало Тръмп да стане президент повече, отколкото които и да са американски граждани. Например, еврейският магнат и собственик на казино Шелдон Аделсон (Sheldon Adelson) предоставя на кампанията на Тръмп 25 милиона длара при условие, че Тръмп застане ПРОТИВ Иран, а ако заплаши страната с атомна бомба, това щяло да бъде още по-добре.

Защо според вас Тръмп направи първото си официално посещение в Саудитска Арабия и Израел, като по този начин наруши съществуващите традиции?

Демократите също „помогнаха“ на Тръмп: те издигнаха такъв неприятен кандидат като Хилари Клинтън, поради което част от партията отказа да гласува. В крайна сметка Хилари беше обвинена във военни престъпления, корупция и във факта, че е привърженик на военните конфликти.

4. В навечерието на изборите през 2020 г. Доналд Тръмп помоли президента на Украйна да се задълбае в мръсното пране на Джо Байдън, като обеща да осигури 400 милиона долара военна помощ.

Припомняме: тези пари трябваше да бъдат изплатени със съгласието на Конгреса от държавния бюджет. Тръмп е способен и на други трикове.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа