Фаталната грешка на Хрушчов

 

След разпадането на Съветския съюз САЩ не пощадиха наследницата на СССР — Русия.

 

Фаталната грешка на Хрушчов

 

Възползвайки се от културната агресия, те заеха изгодно положение, за да тласнат бившия Съветски съюз към прилагане на икономическа шокова терапия. С помощта на финансовата война Америка овладя контрола над руската икономика и унищожи промишлената й система, като накрая я превръща в страна с доиндустриални ресурси.

Ако се обърнем към историята, дори Никита Хрушчов смяташе, че ако Съветският съюз се откаже от социалистическия строй и се сбогува с идеологията на революцията, САЩ ще престанат да бъдат враг на Съветския съюз.

В този случай Америка щели да гледат на СССР като пример, който да следват.

Затова той обяви, че едно от първото условие за подготовката на съветските наследници в бъдеще е обучението в Съединените щати.

Той активно и доброволно допусна американската идеология да навлезе в СССР, а чрез него и в целия социалистически лагер, като по този начин осигури на САЩ благоприятни условия за лансиране на американската идеологическата линия с цел окончателния крах на Съветския съюз.

Разбира се, разпадането на СССР беше свързано не само с подривните разрушителни дейности на Съединените щати, но и с резултатите от „самоубийствения“ политически курс, преследван от съветските лидери тогава.

Очевидно това беше явен успех за американската културна агресия.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа