Антифа се зарекоха, че ще убиват полицаите и семействата им

Бунтовници в столицата на Орегон хвърлят поглед върху жилищните квартали и предградия, настоявайки собствениците да се закълнат във вярност на каузата им или да видят как къщите им горят.

Защо не правим нищо за да спрем тези анархисти?

От всички градове в Америка, които пострадаха от постоянните бунтове и насилие, Портланд го отнесе най-тежко. Градът, който някога беше хвален като едно от най-добрите места за живеене в Америка, преживя повече от 100 последователни нощи на грабежи, включително вандализъм, хаос и смърт.

В Портлант беше убит привърженик на президента Доналд Тръмп.

Притеснително, според скорошна информация, бунтовниците от Антифа се придвижват вече от центъра на града и започват да се насочват към жилищните зони, заплашвайки хората в домовете им.

Според Ню Йорк Таймс, активистите искат хората да излизат от домовете си и да полагат клетви за вярност към каузите им. Антифа са нападнали вече имот, на който се веел американският флаг, настоявайки знамето да бъде премахнато и заплашвайки, че в противен случай ще изгорят къщата.

Протестите на "директното действие" включват раздаване на бюлетини, в които се обяснява "Защо чупя прозорци", "Защо искам да убивам ченгета докато не умра", "Парченце сега, мир после: Анархистко въведение към оръжията", "В защита на чупенето на камерите" и "Трите вида бой: Революционен антифашизъм и въоръжена самоотбрана".

Про-републиканската новинарска платформа Хот Еър успя да намери някои памфлети, в които пише неща като:

"Полицаите трябва да бъдат убивани, семействата им трябва да бъдат убивани, децата на ченгетата трябва да бъдат убивани, приятелите и поддръжниците на полицията трябва да бъдат убивани!"

Атмосферата на този протест обаче, беше описана от Ню Йорк Таймс в обичайния стил като "карнавал в тъмното".

Моля?!?

Тактиката използвана от тези активисти влиза в рамките на идеята за превантивна самоотбрана. Преди да питате, да, това е оксиморон, и да, не им пука.

Това също така е извинение да нараняват всеки, когото решат, че е фашист, което се случва фактически на всеки, който не е съгласен с тях.

Всичко това мирише на тактиките на тези, които искат да субвертират сегашното правителство и да подчинят под ботуша си всеки, когото смятат за непокорен.

Това, което намирам за интересно и същевременно ужасяващо е, че тези очевидни тактики се описват просто като разделителни. Не е ли малко очевидно, че когато някой дойде и ти каже, че ще убива полицаи, че трябва да реагираш силно?

При тази ситуация мнението ти за човека ще се промени радикално, защото има голям шанс той да не цитира само известна рапърска песен. Лично аз имам много по-цветист език за такива действия, като първата дума, която ми идва на ума е "психопат".

Един от най-големите проблеми след смъртта на Джордж Флойд и началото на бунтовете беше пълната и тотална липса на честност що се отнася до Антифа.

Това не е просто група хора, които не харесват крайнодясната политика. Името им значи антифашистко действие, но е интелектуално нечестно да се види какво правят те, но да се казва, че това има нещо общо с борба срещу фашизма.

Целта им е революция и е много вероятно ако ги попитате какво мислят за Пол Пот и дали той е направил нещо лошо, да ви кажат, че не е направил нищо неправилно и вредно.

Използвам Пол Пот, защото е нужен силен пример. Защото вопиющата нечестност относно това, което тези хора искат и фактът, че много малко им е направено в Портланд.

Заради това въпросът ми е прост. В този момент кой трябва да умре преди някой да разбере, че Антифа трябва да бъдат спрени? Има вина във всички посоки.

Американското правителство трябваше да обяви Антифа за вътрешна терористична организация много отдавна. Когато тези бунтове започнаха, трябваше да има силно действие за да бъдат спрени.

Вместо това, имаме тази група типове, които върлуват по улиците, заплашват мирни и законоспазващи и патриотични граждани, обсъждайки нуждата от избиване на ченгетата и семействата им.

Какво друго трябва да стане за да действат властите?

Не съм фен на хиперболите, но доказателствата са пред очите ми. Всъщност, те са пред очите на всеки, който чете Ню Йорк Таймс, Хот Еър, Дейли Уайр или тази статия.

Ако не бъдат предприети незабавни действия, страхувам се, че някой психопат ще убие полицай. Може да не бъде дори само едно убийство, а много.

Ако целта на правоохранителните органи тук в Америка е да пазят живота, свободата и имуществото, тогава нещо трябва да се случи преди още човешки животи да бъдат загубени!

Всеки американски гражданин има дълг, който в момента не се изпълнява. Един невинен не трябва да плаща цената преди това да се случи!

 

 

 

 Мика Къртис  Превод: СМ

Станете почитател на Класа