Убиецът на Джон Ленън се извини на вдовицата му за „отвратителния си акт“

Марк Дейвид Чапман, убиец на легендарния певец Джон Ленън, се извини на вдовицата му Йоко Оно, 40 години след престъплението, съобщава Би Би Си. „Искам само да повторя, че съжалявам за престъплението си", каза мъжът пред Нюйоркския борд за условно освобождаване, който му отказа единадесетата молба за условно освобождаване миналия месец.


Чапман призна за убийството и заяви, че заслужава смъртно наказание за своя "презрян акт". "Нямам оправдание", повтори затворникът, добавяйки, че приема факта, че може да прекара остатъка от живота си в затвора. "Мисля, че е най-тежкото престъпление, което може да се направи на някой, който е невинен."


"Той беше изключително известен. Не го убих поради характера му или за типа на човека. Той беше семеен човек. Той беше икона", каза престъпникът. "Убих го, защото той беше много, много, много известен и това е единствената причина и търсех много, много, много, много лична слава, много егоистично", каза Чапман.


"Искам да добавя това и да го подчертая - беше изключително егоистичен акт. Съжалявам за болката, която й причиних [на Йоко Оно]. Мисля за това през цялото време", заключи той.


Дейвид Чапман простреля и уби Ленън през нощта на 8 декември 1980 г. на входа на сградата, където бившият член на Бийтълс живееше в Ню Йорк, само часове след като певецът му даде автограф. В момента 65-годишният престъпник, който твърди, че вече не е проблемният младеж, застрелял един от най-известните музиканти в света, излежава присъда между 20 години и до живот в поправителния затвор в Уенде, в западен Ню Йорк, след като се призна за виновен за убийство от втора степен.

Станете почитател на Класа