Украйна отново се изгаври със Сталин и СССР

Постоянният представител на Украйна към ООН Сергей Кислица заяви, че лидерът на нацистка Германия Адолф Хитлер е разработил план за Втората световна война заедно с главата на СССР Йосиф Сталин. Това съобщи ТАСС.

 

Срам: Украйна отново се изгаври със Сталин и СССР

 

 

Според него първите жертви на този план били поляците и украинците. На територията на днешна Западна Украйна нацистките войски дошли от Запад, а съветските войски от Изток.

„Украйна принадлежи към този регион, в който започна Втората световна война“, каза той по време на тържественото заседание на Общото събрание на ООН в памет на жертвите на Втората световна война.

Кислица заяви още, че „съветските войски са убили хиляди украинци по време на окупацията и още повече по време на отстъплението през 1941 г.“.

В същото време представителите на други страни от тези, които говориха на срещата, се изказаха положително за приноса на Съветския съюз за победата над фашизма.

По-рано руският президент Владимир Путин заяви, че руската държава ще продължи да защитава паметта за Втората световна война. Това съобщи ТАСС.

 

Путин: Русия ще отстоява спомена и истината за Втората световна война

 

Той увери, че руснаците никога няма да забравят как техните бащи и дядовци са защитавали родната си земя и са освобождавали Европа.

„Ние твърдо защитихме и ще продължим да защитаваме историческата истина за тази война, нейните причини, резултати и уроци“, подчерта Путин във видеопослание към участниците в VII-ия Форум на регионите на Беларус и Русия.

По-рано, в обръщение към учениците на 1 септември Путин заяви, че свещеният общонационален подвиг на победата във Великата отечествена война никога не трябва да се забравя.

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа