САЩ да се разберат със себе си

САЩ да се разберат със себе си
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    22.01.2021
  • Share:

«Мултиплицира се по един и същи начин един модел, който има агресивна риторика, веднага последвана от икономически санкции, но няма доказателства. Фактите изчезват в небитието, но остават негативите«.

Така коментира пред БНР арестуването на руския опозиционер Алексей Навални проф. Нина Дюлгерова, експерт по международни отношения.

Проф. Дюлгерова: САЩ да се разберат със себе си, а не да се намесват в случая Навални

Тя подчерта, че е съгласна с мнението на външния министър на Русия Сергей Лавров, който заяви, че реакцията на западните страни на новината за завръщането на Алексей Навални в Русия цели да отвлече вниманието на хората от дълбоката криза на либералния модел на развитие.

«Звучи страшно познато — имаме мултиплициране на стар модел без нова визия и без нова форма на преодоляване на тези противоречия», каза тя във връзка с реакциите на световните лидери. 

Международният анализатор изложи теза, че завръщането на Навални се случва дни преди Джо Байдън до поеме властта в САЩ, за да се засили негативизмът към Русия. 

В предаването «Нещо повече» проф. Дюлгерова коментира предстоящото на 20 януари встъпване в длъжност на 46-ия американски президент:

«Той идва на власт с много спорни резултати от изборите, същевременно не е преодоляна пропастта в гражданското общество на САЩ. Тогава се задава големият въпрос, след като не можеш да консолидираш обществото в собствената си страна, как може да очакваме, че ще донесеш нещо позитивно за процесите в останалия свят». 

Според нея Байдън няма възможностите, за да обедини нацията, защото има много предизвикателства пред САЩ — Covid-19 и Китай.

Интервю на Георги Марков с проф. Нина Дюлгерова в предаването »Нещо повече»

Станете почитател на Класа