Това е новият президент в сянка на САЩ

Това е новият президент в сянка на САЩ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    29.01.2021
  • Share:

Сюзън Райс ли е стопанката в сянка на Белия дом? Това изказване на Ричард Гренел, бивш посланик на САЩ при Тръмп във ФРГ, предизвика ужас у мнозина. Именно Сюзън Райс (да не се бърка с Кондолиза Райс) пусна фейка, че Кадафи дава на войниците си Виагра, за да изнасилват. Така тя лобира за намесата в Либия. За това мнозина в САЩ я обвиняват за разпадането на тази северноафриканска държава. Републиканците се опитаха да я изправят пред съда за смъртта на американския посланик в Либия, който стана жертва на терористи. Тогава тя изложи версия, че Русия стои зад бунтовете във връзка със смъртта на Джордж Флойд. С една дума, тази жена е способна на всичко.

 

Fox News: Това е новият президент в сянка на САЩ, тя е причината Либия да бъде разрушена, тази жена е способна на всичко!

 

 

Бившата съветничка по националната сигурност на Обама Сюзън Райс все още не е получила постоянно място в овалния кабинет на президента на САЩ. Но тя вече е директор на Съвета за вътрешна политика в президентската администрация. А според тръмписткия ръководител на Департамента за национално разузнаване Рик Гренел, който вече напусна длъжността, тя е тази, която ще върти нещата в новата администрация.

 

Гренел вече попадна в заглавията през този месец, когато прогнозира, че тази служителка на Обама, а не Камала Харис, ще бъде «президентът в сянка» при 78-годишния Джо Байдън.

 

„Тя познава Държавния департамент и разбира се иска да стане държавен секретар“, обяснява още Гренел.

«Така че няма съмнение, че именно тя определя вътрешната и външната политика.»

 

Засега вицепрезидентът Камала Харис е съсредоточена върху уреждането на въпросите в Сената на САЩ, където демократичните и републиканските гласове са разделени 50 на 50. Това дава възможност на г-жа Райс да се докаже с голяма сила във вътрешния кръг на Байдън.

 

„Сега имаме вицепрезидент, който ще трябва да посвети по-голямата част от времето си на Сената, който е разделен петдесет и петдесет. Така че, Сюзън Райс е доволна от това подреждане: докато вицепрезидентът Харис виси в Сената, са налице всички условия за сенчестото президентство на Сюзън Райс, казва Гренел.

„Относно това няма никакви въпроси“

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа