Нов мистериозен метален монолит се появи в Конго, населението го изгори

Нов мистериозен метален монолит се появи в Конго, населението го изгори
  • Written by:  Ж.Школски
  • Date:  
    20.02.2021
  • Share:

Последният от поредицата мистериозни метални монолити, които са наблюдавани в различни части на света през последните месеци, се появи този уикенд при мистериозни обстоятелства в квартал Бандал в Киншаса, столица на Демократична република Конго.


Сребърната конструкция, висока около 3,6 метра, се появи в неделя, 14 февруари. Три дни по-късно мистериозният монолит привлече тълпа от съседи, които, макар в началото да си направиха селфита и мирно да обсъдиха възможния му произход, в крайна сметка в крайна сметка го унищожиха с пръчки и го запалиха.


"Събудихме се и видяхме този метален триъгълник. Бяхме изненадани, защото това е триъгълник, който често виждаме в документалните филми за масоните или илюминатите", каза местния жител Серж Ифулу пред Ройтерс.


През предходните месеци подобни стълбове се появиха на различни места в САЩ, Испания, Русия, Парагвай, Полша и други страни, като породиха конспиративни теории и сравнения с извънземните монолити от филма на Стенли Кубрик „2001: Una a космическа одисея" (1968 ).


Конгоанските власти все още не са изяснили обстоятелствата около мистериозния външен вид на монолита в Киншаса, въпреки че извънземната намеса не изглежда правдоподобно обяснение, тъй като някои местни жители твърдят, че са видели група непознати, които копаят дупка само ден преди появата на структурата.

Станете почитател на Класа