Новата стратегия на Путин

Новата стратегия на Путин
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    28.03.2021
  • Share:

Съединените щати получиха инсулт. Геополитически. Той е резултат от новата национална стратегия за отбрана, приета в Руската федерация.

 

Сега съществуването на «почтения» блок НАТО е под въпрос.

 

Новата стратегия на Путин причини инсулт на Вашингтон

 

Това заяви израелският експерт и бивш ръководител на спецслужбата «Натив» Яков Кедми, говорейки за ситуацията на международната арена в ефира на телевизионния канал Iton-TV.

 

Кедми рядко се шегува и никога не говори глупости, така че човек може да си въздъхне със задоволство, защото, според Кедми, НАТО е започнало да се сблъсква с твърде много проблеми.

 

Според експерта руският лидер Владимир Путин буквално е тръшнал Вашингтон по гръб.

 

Е, когато лежите по гръб имате много време да помислите за вечното, защото в тази позиция ясно виждате небето.

 

Става дума преди всичко за събитията от 2019 г., когато президентът на Руската федерация в посланието си до Федералното събрание говори за стратегическите промени, които ще засегнат националната отбрана на Русия.

В документа се казва, че руските въоръжени сили, ако е необходимо, ще могат да поразяват цели не само на територията на противника, пуснал изтребителите, но и по онези точки на противника, където се издават заповедите.

 

Тази формула, според Кедми, обещава неизбежността на бързото възмездие за онези, които действат срещу Русия.

 

Експертът е убеден, че САЩ традиционно играят двойна игра и действат чрез ръцете на други държави.

Новата руска стратегия ще помогне да се идентифицират виновниците с едно щракване на пръстите, независимо от това «къде и какво е започнало».

 

С други думи, Вашингтон ще се наложи да отговаря за действията си. И това не е тайна — Белият дом е наясно със ситуацията. А това е страхотно!

 

Ето защо Кедми поставя под съмнение съществуването на военния блок НАТО, защото понастоящем американците няма да могат да се крият зад Северноатлантическия алианс.

Русия просто им отне тази опция.

 

Очевидно най-далновидният стратегически план, който САЩ трябва да следват понастоящем, е смирено да разпуснат кръжока НАТО. Не? Но какво тогава? Функционалността на алианса е елиминирана от стратегията на Русия. Причинно-следствената връзка е налице.

 

Ситуацията се разви така, че прехваленият и ценен Северноатлантически алианс вече не е необходим на чичо Сам.

В коридорите на Белия дом се чува шепот.

 

Това са местни политици, които тайно обсъждат, че алиансът може да бъде разпуснат.

 

Сами разбирате как всички партньори на САЩ ще запеят друга песен, ако това се случи. Трудно е да се отгатне, но това може до известна степен да повлияе на санкционните мерки. Бившите членове на алианса ще се нуждаят от нови партньори и изгодни споразумения.

 

Кои ще бъдат основните претенденти за тази роля? Мисля, че отговорът е съвсем очевиден.

 

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа