Paramount + премахна епизод на Спондж Боб поради прилики с пандемията

Paramount + премахна епизод на Спондж Боб поради прилики с пандемията
  • Written by:  Ж.Школски
  • Date:  
    29.03.2021
  • Share:

Поне два епизода на „Спондж Боб Квадратни панталони" са премахнати от услугата за стрийминг Paramount + поради „неподходящи елементи", включително карантината на Кръсти Краб, която прилича на пандемията от коронавирус.


И „Mid-Life Crustacean" - епизод от 2002 г., в който г-н Крабс има криза на средната възраст - и „Kwarantined Krab" - епизод от 2019 г., когато Кръсти Краб е поставен под карантина, заради случай на „Clam Flu," са недостъпни в услугата за стрийминг на Paramount +, която служи като цифров дом за цялото съдържание на марките, собственост на ViacomCBS.


„Mid-Life Crustacean" беше спрян от услугата за стрийминг поради сцена, в която Спондж Боб, Патрик и господин Крабс излизат за „нападение на гащи", ровейки из чекмеджето на бельо на жена, което принадлежи на майката на господин Крабс.


Премахването на „Mid-Life Crustacean" е поради „някои елементи от историята, които не са подходящи за деца", но те отбелязаха, че той е извън общото разпространение от 2018 г. насам. За другия епизод, говорител на Nickelodeon каза пред изданието IGN, че тъй като сюжетът „се съсредоточава върху вирусната сюжетна линия, те са решили да не го излъчват поради чувствителност около глобалната, реална пандемия".


Paramount + не е единствената услуга за стрийминг, която е изчистила по-старо съдържание от страх да не обиди зрителите днес.


Disney + наскоро направи няколко класически филма, включително „The Aristocats", „Dumbo" и „Peter Pan", недостъпни за деца на платформата, докато други стари филми на Disney - като „Song of the South" от 1946 г. - напълно липсват поради техните расови теми и стереотипи.ь

Станете почитател на Класа