Опровергавайки Макрон, СЗО посочи действителната война на човечеството

Опровергавайки Макрон, СЗО посочи действителната война на човечеството
  • Written by:  Е.Аврамов
  • Date:  
    29.03.2021
  • Share:

„Светът наистина е изправен пред война, но това е война срещу коронавируса, а не един срещу друг", заяви старши съветникът на директора на Световната здравна организация Брус Ейлвард. Това е индиректен отговор на френския президент Еманюел Макрон, който заяви че се води "световна война, като Русия и Китай се стремят да влияят чрез ваксината срещу covid-19."


"Честно казано, ние сме във война и лидерите са прави. Ние сме във война и това е война срещу вируса, а не един срещу друг", каза Ейлвард по време на виртуална пресконференция и добави "Общата цел е за победа над вируса и няма абсолютно никакво съмнение за това."


„Има много напрежение или много емоции и може да има малко приятелски огън от време на време. Но това е естеството на битка като тази. Тя продължава вече една година. Хората са уморени, хората са изтощени и има невероятни изисквания към всички, включително към политическите лидери докато се опитват да навигират в търсене изход от това ", подчерта той. продължи той.


По този начин той отговори на въпроса за „войната с ваксини" и справянето с пандемията от световни лидери, очевидно дипломатично отричайки позицията на Макрон. В отговора си той цитира Макрон, категоричното му отхвърляне от Москва и Пекин, както и изявлението на Луис Инасио Лула да Силва, който класифицира като "най-големия геноцид в историята ни" броя на смъртните случаи в Бразилия поради covid-19 обвинявайки за това президента Жаир Болсонаро.


В отговор, изпълнителният директор на Програмата на СЗО за спешни случаи в здравеопазването Майк Райън заяви, че е погрешно да се говори за всички световни лидери, действащи срещу гражданите на своята страна. "В преобладаващото мнозинство от случаите, независимо от идеологическата перспектива, повечето лидери се опитват да направят всичко, което могат за своите хора. Те не винаги го правят перфектно, това е част от процеса," каза той.

Станете почитател на Класа